Varietate semitimpurie cu dimensiunea bulbilor medie , cu coaja de culoare galbena foarte aderenta, uscata si rezistenta. Bulbul cu forma sferica are greutatea in jur de 100-120 g. Productivitatea este de circa 55 t/ha. Se recomanda pentru consumul in stare prospata si are rezistenta buna pentru depozitare. Rezistenta ridicata la recoltare mecanica, conditii climaterice neprielnice si Fusarium ox.c. . Inainte de cultivarea cepei se recomanda culturile de cereale, castraveti, tomate, morcovi, conopida.
Se
recomanda cultivarea cepei intr-un sol
bogat . Ceapa germineaza la 2C si se dezvolta
foarte bine la 13-14 C, in timpul
formarii bulbilor 16-20C. Temperatura are un rol foarte important in procesul de
vernalizare si inducere a fazei generative. Repausul mugurilor bulbului dureaza,
in functie de soi, de la câteva zile pana la mai multe luni. Inainte de cultivarea cepei se recomanda culturile de
cereale, castraveti, tomate, morcovi, conopida.
Instructiuni fertilizare : Azot -
120-150 kg/ha Fosfor
- 80 -100 kg P,O/ha Potasiu – 180-220 kg K,0/ha
In
primul an de cultivare , dupa aplicarea ingrasamantului , se pot folosi doze de
40-50 t/ha. Fertilizatorii trebuie sa fie in forma sulfuroasa.