Varietate timpurie cu o productivitate buna, recomandata pentru consum in stare proaspata si conservare. Planta pitica, ajunge la o inaltime de 50 cm. Boabele au forma cilindrica de culoare alba, uniforme, usor de scos din teaca cu dimensiuni intre mediu si mari , rezistente la depozitare. Greutatea aproximativa a 1000 de seminte este de 420 gr si au un continut proteic de 24%. Prezinta rezistenta la Antracnoza.
Fasolea se va cultiva pe terenuri plane, nivelate,
neinfestate de boli şi dăunători, curate de buruieni, cu un conţinut de humus
mai mare de 0,7% ÅŸi o reacÅ£ie a solului apropiată de neutru (pH 6,5 – 7,8). Pentru
cultura în ogor cele mai bune premergătoare sunt: tomatele, ardeiul,
vărzoasele, rădăcinoasele, cereale care lasă terenul curat de buruieni şi au
primit cantităţi mari de îngrăşăminte organice ÅŸi chimice, lăsând în sol
concentraţii mari de azot şi potasiu. Nu se recomanda cultura premergatoare de sfecla rosie, mazare
, plantele perene. . Cultura de fasole prefera un climat calduros, temperatura
optima 23 C. Semintele germineaza la o temperatura a solului de 10C.
Instructiuni fertilizare : Azot -
30-50 kg/ha
Fosfor - 80-120 P,O/ha
Potasiu – 100-150 kg K,O/ha
Instructiuni
insamantare : in jur de 40-60 kg/ha sau
230.000-240.000 seminte/ha la o
adancime de 2-3 cm
Distanta dintre randuri : 45
cm ;
distanta dintre plante 8,5 – 10
cm.