Soi semitarziu cu pastaie verde , vegetatie in jur de 80 zile foarte productiv. Pastaia este dreapta, carnoasa, fara ate. . Lungimea pastaii este de aprox. 11-13 cm, iar latimea de 0,8- 0,9 cm. Greutatea aproximativa a 1000 de seminte este de 250 g. Recomandare excelenta pentru pentru consum in stare prospata congelare si conservare. Prezinta toleranta la Pseudomonas ph. si rezistenta la Antracnoza. Cultura de fasole prefera un climat calduros, temperatura optima 23 C. Semintele germineaza la o temperatura a solului de 10C.
Fasolea se va cultiva pe terenuri plane, nivelate,
neinfestate de boli şi dăunători, curate de buruieni, cu un conţinut de humus
mai mare de 0,7% ÅŸi o reacÅ£ie a solului apropiată de neutru (pH 6,5 – 7,8). Pentru
cultura în ogor cele mai bune premergătoare sunt: tomatele, ardeiul,
vărzoasele, rădăcinoasele, cereale care lasă terenul curat de buruieni şi au
primit cantităţi mari de îngrăşăminte organice ÅŸi chimice, lăsând în sol
concentraţii mari de azot şi potasiu. Nu se recomanda cultura premergatoare de sfecla rosie, mazare
, plantele perene. . Cultura de fasole prefera un climat calduros, temperatura
optima 23 C. Semintele germineaza la o temperatura a solului de 10C.
Instructiuni fertilizare : Azot -
30-50 kg/ha
Fosfor - 80-120 P,O/ha
Potasiu – 100-150 kg K,O/ha
Instructiuni
insamantare : in jur de 40-60 kg/ha sau
230.000-240.000 seminte/ha la o
adancime de 2-3 cm
Distanta dintre randuri : 45
cm ;
distanta dintre plante 8,5 – 10
cm.