Varietate timpurie, tip mamut, cu o productivitate buna si multiple recoltari. Plantele ajung la inaltimea de 3-3,5m. Culoarea florii este violacee. Lungimea pastaii este de 22 cm iar latimea este 1,8 – 2,2 cm, atele sunt absente. Pastaile de culoare galbena sunt carnoase , au un gust deosebit si sunt prezente pe intreaga planta. Recomandare excelenta pentru pentru consum in stare prospata . Prezinta toleranta la Pseudomonas ph. si rezistenta la Antracnoza. Pentru cultura în ogor cele mai bune premergătoare sunt: tomatele, ardeiul, vărzoasele, rădăcinoasele, cereale care lasă terenul curat de buruieni ÅŸi au primit cantităţi mari de îngrăşăminte organice ÅŸi chimice, lăsând în sol concentraÅ£ii mari de azot ÅŸi potasiu.
Fasolea se va cultiva pe terenuri plane, nivelate,
neinfestate de boli şi dăunători, curate de buruieni, cu un conţinut de humus
mai mare de 0,7% ÅŸi o reacÅ£ie a solului apropiată de neutru (pH 6,5 – 7,8). Pentru
cultura în ogor cele mai bune premergătoare sunt: tomatele, ardeiul,
vărzoasele, rădăcinoasele, cereale care lasă terenul curat de buruieni şi au
primit cantităţi mari de îngrăşăminte organice ÅŸi chimice, lăsând în sol
concentraţii mari de azot şi potasiu. Nu se recomanda cultura premergatoare de sfecla rosie, mazare
, plantele perene. . Cultura de fasole prefera un climat calduros, temperatura
optima 23 C. Semintele germineaza la o temperatura a solului de 10C.
Instructiuni fertilizare : Azot -
30-50 kg/ha
Fosfor - 80-120 P,O/ha
Potasiu – 100-150 kg K,O/ha
Instructiuni
insamantare : in jur de 40-60 kg/ha sau
230.000-240.000 seminte/ha la o
adancime de 2-3 cm
Distanta dintre randuri : 45
cm ;
distanta dintre plante 8,5 – 10
cm.