Soi timpuriu cu pastaie verde foarte productiv. Recomandare excelenta pentru pentru consum in stare prospata congelare si conservare. Se comporta foarte bine la recoltarea mecanica si este foarte rezistenta la conditiile climaterice. . Lungimea pastaii este de aprox. 12-13 cm, iar latimea de 0,8 cm. Greutatea aproximativa a 1000 de seminte este de 210 g. Habitatul plantei este erect si pastaile nu au ate. . Prezinta rezistenta la Pseudomonas ph. si Antracnoza. Nu se recomanda cultura premergatoare de sfecla rosie, mazare , plantele perene.
Fasolea se va cultiva pe terenuri plane, nivelate,
neinfestate de boli şi dăunători, curate de buruieni, cu un conţinut de humus
mai mare de 0,7% ÅŸi o reacÅ£ie a solului apropiată de neutru (pH 6,5 – 7,8). Pentru
cultura în ogor cele mai bune premergătoare sunt: tomatele, ardeiul,
vărzoasele, rădăcinoasele, cereale care lasă terenul curat de buruieni şi au
primit cantităţi mari de îngrăşăminte organice ÅŸi chimice, lăsând în sol
concentraţii mari de azot şi potasiu. Nu se recomanda cultura premergatoare de sfecla rosie, mazare
, plantele perene. . Cultura de fasole prefera un climat calduros, temperatura
optima 23 C. Semintele germineaza la o temperatura a solului de 10C.
Instructiuni fertilizare : Azot -
30-50 kg/ha
Fosfor - 80-120 P,O/ha
Potasiu – 100-150 kg K,O/ha
Instructiuni
insamantare : in jur de 40-60 kg/ha sau
230.000-240.000 seminte/ha la o
adancime de 2-3 cm
Distanta dintre randuri : 45
cm ;
distanta dintre plante 8,5 – 10
cm.