Varietate semitimpurie pentru consum in stare prospata si industrializare, cu un gust deosebit, foarte fertila in conditii favorabile.Planta este inalta cu pigmentatie antocianica redusa. Lungimea pastaii (inclusiv stilul) este mare, si in sectiune transversala (la nivelul bobului) este cordata. Pastaile contin 4-5 boabe mari de culoare alb-verzui usor de scos din teaca. Greutatea aproximativa a 1000 de seminte proaspete este de 4000 g iar la maturitatea fiziologica este de 1800-2000 g.
Fasolea se va cultiva pe terenuri plane, nivelate,
neinfestate de boli şi dăunători, curate de buruieni, cu un conţinut de humus
mai mare de 0,7% ÅŸi o reacÅ£ie a solului apropiată de neutru (pH 6,5 – 7,8). Pentru
cultura în ogor cele mai bune premergătoare sunt: tomatele, ardeiul,
vărzoasele, rădăcinoasele, cereale care lasă terenul curat de buruieni şi au
primit cantităţi mari de îngrăşăminte organice ÅŸi chimice, lăsând în sol
concentraţii mari de azot şi potasiu. Nu se recomanda cultura premergatoare de sfecla rosie, mazare
, plantele perene. . Cultura de fasole prefera un climat calduros, temperatura
optima 23 C. Semintele germineaza la o temperatura a solului de 10C.
Instructiuni fertilizare : Azot -
30-50 kg/ha
Fosfor - 80-120 P,O/ha
Potasiu – 100-150 kg K,O/ha
Instructiuni
insamantare : in jur de 40-60 kg/ha sau
230.000-240.000 seminte/ha la o
adancime de 2-3 cm
Distanta dintre randuri : 45
cm ;
distanta dintre plante 8,5 – 10
cm.