Hibrid timpuriu cu planta ce prezinta aproape in totalitate flori femele. Partenocarpia este prezenta. Fructul de culoare verde intens si lucios are o lungime de aprox.12 cm si nu creste prea gros. . Pulpa fructului nu prezinta amareala si consistent este fina si ferma. Se recomanda pentru consumul in stare proaspata . Partenocarpia este prezenta, recomandat pentru cultura protejata.Prezinta toleranta la Cucumis mosaic v. si rezistenta la Fainare. Pentru cultura castraveÅ£ilor sunt indicate terenurile plane sau uÅŸor înclinate cu panta 1 – 3%, neinfestate de boli ÅŸi dăunători, cu grad redus de îmburuienare, care conÅ£in peste 1,0% humus. CastraveÅ£ii se pot cultiva după varză, cartof, mazăre, ceapă ÅŸi fasole.
Pentru cultura
castraveÅ£ilor sunt indicate terenurile plane sau uÅŸor înclinate cu panta 1 –
3%, neinfestate de boli ÅŸi dăunători, cu grad redus de îmburuienare, care
conţin peste 1,0% humus. Castraveţii se pot cultiva după varză, cartof,
mazăre, ceapă ÅŸi fasole. În cadrul asolamentelor cu lucernă se vor cultiva în
primul an după desţelenirea acesteia. Castraveţii nu vor reveni pe acelaşi
teren sau după alte cucurbitacee, decât după cel puÅ£in 3 ani. Cultura de
castraveti prefera un climat calduros, temperatura optima 20-25C. Semintele
germineaza la o temperatura a solului de 15-18C. Temperaturile mai joase de
12-13 stopeaza cresterea plantei.
Castravetii solicita lumina intensa de aceea se recomanda zonele
insorite.
Instructiuni fertilizare : Azot -
80 - 120 kg/ha
Fosfor - 60 -
80 P,O/ha
Potasiu – 160-220 kg K,O/ha
Instructiuni
insamantare : cand temperatura solului
ajunge la 12 – 16 C
insamantare mecanica – 4-6 kg/ha
insamantare manuala - 1,5-3
kg/ha
adancimea insamantarii – in jur de 1,5 – 3 cm in
functie de tipul de sol
distanta dintre randuri : 120
– 180 cm
distanta dintre plante pe rand
: 15-20 cm